dotted line separator

Voorzieningen

dotted line separator

Overgooi grenst aan prachtige natuur, zoals landschapspark De Overgooischezoom, het Cirkelbos,  Schapenbos en Waterlandsebos. Aan de overkant van de Waterlandse weg vindt u het Kathedralenbos met landschapskunstwerk de Groene Kathedraal. Voorzieningen liggen buiten de wijk, maar wel in de nabije omgeving.

Terras met uitzicht op de Havenkom

Op stadslandgoed De Kemphaan, dat tegenover Landgoed Overgooi ligt, biedt De Landgoedwinkel biologische producten aan. Op zaterdagochtenden is er een overdekte boerenmarkt. Hier haalt u heerlijke, verse en biologische producten, die u meestal koopt bij de makers zelf. Verder biedt de Kemphaan onder meer onderdak aan 2 restaurants, dierenpark Almere Jungle, de Stadsboerderij met publieksfunctie, stichting AAP en een klimbos. Daarnaast is de Kemphaan ook een heerlijke plek om te wandelen.

Voor alle dagelijkse voorzieningen (winkels, scholen, gezondheidscentra) kunt u terecht in het dorpse Almere Haven. Met de auto – die u gratis kunt parkeren – bent u er binnen 5 minuten, op de fiets in 10 minuten. Het gezellige centrum heeft een ruim en divers winkelaanbod met een aantal delicatessenzaken. In de Havenkom kunt u culinair uit eten gaan in een tiental restaurants; zomers zitten de terrassen hier vol.

Een dagje golfen kan vrijwel in de eigen achtertuin bij Golfbaan Almeerderhout. Paardenliefhebbers kunnen terecht bij Ruitersportvereniging Almere, die tegen de villawijk aan ligt.

Als u geïnteresseerd bent in wonen op Landgoed Overgooi, dan kunt u een afspraak maken met een van onze zelfbouwadviseurs. Bij de afspraak ontvangt u ter inspiratie een fraaie uitgave met architectuurvoorbeelden.

 

Bloemenwinkel

NIEUWS OVER LANDGOED OVERGOOI

Droomhuizen VIP*tour door Overgooi en Vogelhorst op 22 juni

Droomhuizen VIP*tour door Overgooi en Vogelhorst op 22 juni

Ontdek het geheim van Landgoed Overgooi en Villapark Vogelhorst; dé exclusieve zelfbouwparels van Almere! In deze wijken – die overigens sterk van elkaar verschillen – heeft u écht alle ruimte en vrijheid om zelf een luxe droomhuis te realiseren. Heeft u ambitie zelf een luxe villa te realiseren en wilt u ontdekken of zelfbouw in […]

Lees verder

Interesse?

Landgoed-Overgooi-Almere