dotted line separator

Voorzieningen

dotted line separator

Overgooi grenst aan prachtige natuur, zoals landschapspark De Overgooischezoom, het Cirkelbos,  Schapenbos en Waterlandsebos. Aan de overkant van de Waterlandse weg vindt u het Kathedralenbos met landschapskunstwerk de Groene Kathedraal. Veel voorzieningen liggen gelukkig wel in de nabije omgeving.

Terras met uitzicht op de Havenkom

Op stadslandgoed De Kemphaan, dat grenst aan Landgoed Overgooi, biedt De Landgoedwinkel biologische producten aan. Op zaterdagochtenden is er een overdekte boerenmarkt. Hier haalt u heerlijke verse en biologische producten, die u meestal koopt bij de makers zelf. Verder biedt de Kemphaan onder meer onderdak aan 2 restaurants, dierenpark Almere Jungle, stichting AAP en een klimbos.

Voor alle dagelijkse voorzieningen kunt u terecht in het dorpse Almere Haven. Met de auto – die u gratis kunt parkeren – bent u er binnen 5 minuten, op de fiets in 10 minuten. Het gezellige centrum heeft een ruim en divers winkelaanbod met een aantal delicatessenwinkels. In de Havenkom kunt u culinair uit eten gaan in een tiental restaurants; zomers zitten de terrassen hier vol.

Een dagje golfen kan vrijwel in de eigen achtertuin bij Golfbaan Almeerderhout.

Paardenliefhebbers kunnen terecht bij Ruitersportvereniging Almere, die tegen de villawijk aan ligt.

Bloemenwinkel

NIEUWS OVER LANDGOED OVERGOOI

Familiare zelfbouwers

Familiare zelfbouwers

Annemarie en Gerlof Jorritsma bouwden hun eigen huis op Landgoed Overgooi. Daar wonen ze inmiddels alweer 14 jaar samen met nog twee andere gezinnen. Die van hun dochters om precies te zijn. Wat een rijkdom je kinderen en kleinkinderen altijd om je heen, en toch volop privacy. Hoe krijg je dat voor elkaar? En waarom […]

Lees verder

Interesse?

Landgoed-Overgooi-Almere