dotted line separator

NIEUWS

dotted line separator
06 jun 2019

Droomhuizen VIP*tour door Overgooi en Vogelhorst op 22 juni

Logo Droomhuizen VIP*tourOntdek het geheim van Landgoed Overgooi en Villapark Vogelhorst; dé exclusieve zelfbouwparels van Almere! In deze wijken – die overigens sterk van elkaar verschillen – heeft u écht alle ruimte en vrijheid om zelf een luxe droomhuis te realiseren. Heeft u ambitie zelf een luxe villa te realiseren en wilt u ontdekken of zelfbouw in Overgooi of Vogelhorst bij u past? Stap dan zaterdag 22 juni in de comfortabele VIP*bus van IkbouwmijnhuisinAlmere.

U rijdt o.a. langs prachtige droomvilla’s, het landschapspark De Overgooischezoom en bijzondere voorzieningen zoals stadsgoedlandgoed De Kemphaan. Onderweg geniet u van lokaal geproduceerde versnaperingen. Onze gids vertelt u alle ins en outs over onder meer de opzet van deze wijken, de groene omgeving, voorzieningen, beschikbare zelfbouwkavels, architectuur en de zelfbouwmogelijkheden.

Data en aanmelden

Wilt u het geheim van Landgoed Overgooi en Villapark Vogelhorst ontdekken? Het is noodzakelijk dat u zich voor deze droomhuizen VIP*tour online aanmeldt. Er is een selectief aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor de tour van 22 juni kan via ikbouwmijnhuisinalmere.nl/viptour.

 

22 mei 2019

6 juni: Expertteam Zelfbouw

Expertteam Zelfbouw 6 juni

Droomt u ervan ooit zelf een huis te bouwen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan vrijblijvend langs bij het Expertteam Zelfbouw, een informatieavond over zelfbouwkavels van IkbouwmijnhuisinAlmere. Vind er antwoord op al uw zelfbouwvragen. Maak voor inspiratie een rondje langs de architecten en bouwers en ontdek hoe u de kavel vindt die past bij uw woonwensen (en budget). U kunt donderdagavond 6 juni binnenlopen tussen 17:30 en 20:00 uur.

Samenstelling Expertteam

Het Expertteam Zelfbouw bestaat uit eigen experts (zelfbouwadviseurs), soms een projectleider en uitgenodigde externe professionals. Er zijn externe partijen op het gebied van zelfbouw, architectuur, bouwproces, groene energie, financiën en de woningmarkt. De samenstelling van het Expertteam wisselt. Kijk voor meer informatie over de aanwezige partijen op de pagina Expertteam Zelfbouw op IkbouwmijnhuisinAlmere.nl.

09 apr 2019

Inschrijfvergoeding bij reserveren zelfbouwkavel

Zelfbouwwoning in De LarenSinds 1 april 2017 kun je digitaal een reserveringsovereenkomst aangaan voor het reserveren van een zelfbouwkavel bij de gemeente Almere. We zien dat in meer van 50% van de gevallen de reserveringsovereenkomst binnen 3 maanden wordt geannuleerd. Om de reservering van een zelfbouwkavel niet geheel vrijblijvend te laten zijn, brengt de gemeente Almere vanaf eind april € 1.000,- inschrijfvergoeding in rekening. In de week van 22 april wordt een betaalmodule geïmplementeerd.

Als je de kavel koopt, wordt de inschrijfvergoeding verrekend. Als je de kavelreservering annuleert, krijg je de inschrijfvergoeding niet terug. Met het invoeren van een inschrijfvergoeding hebben mensen die zeker zijn van hun keuze een grotere kans de gewenste zelfbouwkavel te kunnen reserveren.

14 mrt 2019

Familiare zelfbouwers

Annemarie en Gerlof Jorritsma bouwden hun eigen huis op Landgoed Overgooi. Daar wonen ze inmiddels alweer 14 jaar samen met nog twee andere gezinnen. Die van hun dochters om precies te zijn. Wat een rijkdom je kinderen en kleinkinderen altijd om je heen, en toch volop privacy. Hoe krijg je dat voor elkaar? En waarom heeft de familie gekozen voor Landgoed Overgooi? Bekijk het filmpje hieronder en/of lees het interview.

02 okt 2018

24 november: Droomhuizen VIP*tour

Logo Droomhuizen VIP*tour Ontdek het geheim van Landgoed Overgooi en Villapark Vogelhorst; dé exclusieve zelfbouwparels van Almere! In deze wijken – die overigens wel sterk van elkaar verschillen – heeft u écht alle ruimte en vrijheid om zelf een luxe droomhuis te realiseren. Heeft u ambitie zelf een luxe villa te realiseren en wilt u ontdekken of zelfbouw in Overgooi of Vogelhorst bij u past? Stap dan 24 november in de comfortabele VIP*bus van IkbouwmijnhuisinAlmere. Let op: aanmelden is noodzakelijk. Na jaren economische tegenwind zit de verkoop van kavels in deze wijken weer in de lift en worden er nieuwe huizen gebouwd. U rijdt o.a. langs prachtige droomvilla’s, het Landschapspark de Overgooischezoom en bijzondere voorzieningen zoals stadslandgoed De Kemphaan. Onderweg geniet u van lokaal geproduceerde versnaperingen. Onze gids vertelt u alle ins en outs over de opzet van deze wijken, de groene omgeving met o.a. het Kathedralenbos, beschikbare kavels en de zelfbouwmogelijkheden.

Programma VIP*tour 24 november

10.45 uur          Verzamelen aan het begin van de Kemphaanlaan op stadslandgoed De Kemphaan 11.00 uur          Vertrek met de bus naar Landgoed Overgooi 12.00 uur          Lunch en bezoek aan de Boerenmarkt op stadslandgoed De Kemphaan 12.30 uur          Vertrek met de bus naar Villapark Vogelhorst 13.30 uur          Terug op stadslandgoed De Kemphaan, einde VIP*tour
Locatie en parkeren
Stadslandgoed De Kemphaan, Kemphaanlaan, 1358 AC Almere Hout. Aan het begin van de Kemphaanlaan zijn voldoende parkeerplaatsen. U kunt hier gratis uw auto parkeren.
Heerlijk lunchen onderweg
U krijgt van ons onderweg een lunchpakket dat is samengesteld uit heerlijke streekproducten.
Bezoek aan de Boerenmarkt
Stadslandgoed De Kemphaan is een van de bijzondere trekpleisters in uw toekomstige woonomgeving. Om de sfeer van dit landgoed te proeven, brengen we een kort bezoek aan de Boerenmarkt. Hier kunt de lekkerste biologische producten kopen. Alle producten op de markt zijn dagvers en zelfgemaakt. Zo vind u er rundvlees van de eigen koeien, verschillende kazen, kruidenierswaren, het echte zelfgebrouwen Kemphaanbier, versgebakken brood, banket en andere overheerlijke producten.

Aanmelden noodzakelijk

Wilt u het geheim van Villapark Vogelhorst en Landgoed Overgooi ontdekken? Meldt u dan nu online aan voor de Droomhuizen VIP*tour van 24 november. Er is een selectief aantal plaatsen beschikbaar. Hier vindt u het aanmeldingsformulier.
04 sep 2018

13 september: Expertteam Zelfbouw

Banner Expertteam Zelfbouw op 13 september
Architect: Groosman

Bent u benieuwd naar uw zelfbouwmogelijkheden op Landgoed Overgooi? U bent van harte welkom op het eerste Expertteam Zelfbouw in de Kavelwinkel na de zomer. Interne en externe professionals zitten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van advies te voorzien. U kunt donderdagavond 13 september vrijblijvend binnenlopen tussen 17:30 en 20:00 uur.

De samenstelling van de externe partijen wisselt, 13 september zijn 11 partijen op het gebied van financiën, de woningmarkt, de bouwkosten, het bouwproces en duurzaamheid aanwezig om u van raad en advies te voorzien. Daarnaast kunt u uw vragen ook stellen aan de adviseurs van de Kavelwinkel.

Kijk voor meer informatie op de pagina van het Expertteam Zelfbouw op IkbouwmijnhuisinAlmere.

31 mei 2018

14 juni: Expertteam Zelfbouw

Banner Expertteam Zelfbouw 14 juni
Engel Architecten, foto: M. v.d. Burg

Wilt u meer weten over zelfbouw in Almere? Of bent u benieuwd wat u kunt bouwen met uw budget? Tijdens het Expertteam Zelfbouw van 14 juni kunt u met deze en andere vragen vrijblijvend binnenlopen in de Kavelwinkel. Tussen 17:30 en 20:00 uur kunt u terecht bij interne en externe professionals op het gebied van zelfbouw. Dit is het laatste Expertteam voor de zomervakantie.

Er zijn altijd externe partijen op het gebied van financiën, de woningmarkt, bouwkosten en het bouwproces aanwezig om u van raad en advies te voorzien. Vrij nieuw zijn onze energieambassadeurs: enthousiaste bewoners die al met zonnepanelen of andere vormen van duurzame energieopwekking bezig zijn en graag hun ervaringen delen. Ze kunnen u informeren over energieleverend en duurzaam bouwen. Met ingang van 1 juli 2018 is aardgasvrij bouwen wettelijk verplicht; er is een extern adviesbureau aanwezig om u over oplossingen te adviseren. Tijdens deze avond wordt ook aandacht geschonken aan nieuwe kavels die in juni in verkoop komen in Het Laar en Homeruskwartier.

Bekijk het complete programma en de samenstelling van het Expertteam Zelfbouw: www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl/expertteam

18 mei 2018

24 mei: Expertteam Zelfbouw

Bent u benieuwd naar uw zelfbouwmogelijkheden in Overgooi? U bent van harte welkom op het volgende Expertteam Zelfbouw in de Kavelwinkel. Interne en externe professionals zitten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van advies te voorzien. U kunt donderdagavond 24 mei vrijblijvend binnenlopen tussen 17:30 en 20:00 uur. Naast de wisselende samenstelling met experts op het gebied van zelfbouw, is er deze keer extra aandacht voor de ontwerpfase en aardgasvrije oplossingen.

Architect: Eigen Huis. Foto: Martijn Heil

Exclusieve masterclass
Tijdens twee sessies visualiseert Olof van der Linden de belangrijkste zaken waarop u moet letten bij het maken van je Programma van Eisen. De Masterclass-sessies starten om 17:45 en 18:45 uur.

Duurzaamheidsplein i.v.m. aardgasvrije nieuwbouw per 1 juli 2018
Op het Expertteam Zelfbouw van 24 mei is er een speciaal duurzaamheidsplein. Zelfbouwers krijgen namelijk te maken met de recent aangenomen Wet VET (voortgang Energietransitie). Elk nieuw gebouw waarvoor na 1 juli 2018 een omgevingsvergunning wordt ingediend, moet aardgasvrij gebouwd worden. Voor zelfbouw speelt dit ook in Overgooi.  Op het duurzaamheidsplein staan partijen die alles weten over nieuwe energievormen. Ook zijn er ervaren energieambassadeurs en medewerkers van de gemeente Almere die je vragen over aardgasvrij bouwen kunnen beantwoorden. De Wet VET vraagt snelle actie voor alle bouwprojecten die nu al in ontwikkeling zijn. Kom dus vooral langs voor al uw vragen over oplossingen met nieuwe energie.

Bekijk het complete programma en de samenstelling van het Expertteam Zelfbouw: www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl/expertteam

19 mrt 2018

12 april: Expertteam Zelfbouw

Kom uw zelfbouwmogelijkheden op Landgoed Overgooi verkennen! U bent van harte welkom op de avond van het volgende Expertteam Zelfbouw in de Kavelwinkel in het stadhuis. Interne en externe professionals zitten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u vrijblijvend van advies te voorzien. U kunt donderdagavond 12 april vrijblijvend binnenlopen tussen 17:30 en 20:00 uur.

Wisselende samenstelling

Banner Expertteam 12 april woning Orio Architecten
Ontwerp: Orio Architecten

Het Expertteam wordt maandelijks georganiseerd door de gemeente Almere. In wisselende samenstelling kunt u uw vragen stellen aan onder meer zelfbouwadviseurs van de gemeente Almere, bouwbegeleiders, architecten, bouwers, specialisten op het gebied van duurzaamheid en energiezuinige oplossingen, financieel adviseurs en makelaars.

Wilt u weten welke partijen aanwezig zijn en u voorbereiden voor deze avond, bekijk dan het complete programma: www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl/expertteam

01 mrt 2018

Expertteam Zelfbouw 15 maart

Expertteam Zelfbouw 15 maartWilt u meer weten over uw zelfbouwmogelijkheden op Landgoed Overgooi? Dan bent u van harte uitgenodigd voor het volgende Expertteam Zelfbouw in de Kavelwinkel in het stadhuis. Op donderdagavond 15 maart kunt u vrij binnenlopen tussen 17:30 en 20:00 uur en ontdekken hoe zelfbouw in Almere werkt. Interne en externe professionals zitten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u vrijblijvend van advies te voorzien. 

Elke maand advies

Het Expertteam wordt maandelijks georganiseerd door de gemeente Almere. In wisselende samenstelling kunt u uw vragen stellen aan onder meer zelfbouwadviseurs van de gemeente Almere, bouwbegeleiders, architecten, bouwers, specialisten op het gebied van duurzaamheid en energiezuinige oplossingen, financieel adviseurs en makelaars.

Wilt u weten welke partijen aanwezig zijn en u voorbereiden voor deze avond, bekijk dan het complete programma: www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl/expertteam

06 feb 2018

Expertteam Zelfbouw 15 februari

banner Expertteam Zelfbouw 15 februariZou u meer willen weten over uw zelfbouwmogelijkheden op Landgoed Overgooi? Dan bent u van harte uitgenodigd voor het Expertteam Zelfbouw in de Kavelwinkel in het stadhuis. Op donderdagavond 15 februari kunt u vrij binnenlopen tussen 17:30 en 20:00 uur en ontdekken hoe zelfbouw werkt en wat uw mogelijkheden zijn.

Elke maand advies

Het Expertteam wordt maandelijks georganiseerd door de gemeente Almere. In wisselende samenstelling kunt u uw vragen stellen aan onder meer zelfbouwadviseurs van de gemeente Almere, bouwbegeleiders, architecten, bouwers, specialisten op het gebied van duurzaamheid en energiezuinige oplossingen, financieel adviseurs en makelaars.

Wilt u weten welke partijen aanwezig zijn of en u voorbereiden voor deze avond, bekijk hier dan het complete programma op www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl/expertteam

06 okt 2017

14 OKTOBER WOONEXPEDITIE!

Wilt u zien hoe groots u kunt wonen in Overgooi? Kom zaterdag 14 oktober naar de WoonExpeditie in Almere Hout tussen 12:00 en 16:00 uur.

Exclusieve tour over Landgoed Overgooi

Doe mee aan de tour over Landgoed Overgooi. De tocht voert langs landschapspark De Overgooischezoom en u krijgt een rondleiding door een opengestelde villa. Een uitgelezen kans om de luxe sfeer van deze villawijk te ervaren!

Almeerse Woonmarkt

Of verken uw woonmogelijkheden op de Almeerse Woonmarkt tussen 12:00 en 16:00 uur aan de Parelduikerlaan in Villapark Vogelhorst. Op dit informatieve woonevenement over nieuwbouw en zelfbouw in Almere is speciale aandacht voor Landgoed Overgooi:

  • Ontmoet enthousiaste bewoners in de stand van de Bewonersvereniging Overgooi;
  • Onderzoek uw mogelijkheden voor het realiseren van een droomhuis (riante kavels van 1.500 – 5.000 m2) in de stand van IkbouwmijnhuisinAlmere;
  • Haal bij de stand van de Bewonersvereniging Overgooi meteen de Zelfbouwkaart Overgooi op waarin ruim 25 villa’s worden uitgelicht;
  • Ook voor kinderen is er volop vertier: o.a. schminken, roofvogels spotten of je eigen broodje afbakken boven een vuurtje;
  • Kom genieten bij de wijnproeverij!

Meer informatie

> Bekijk de plattegrond
> Bekijk het complete programma
> Bekijk het overzicht met standhouders

Interesse?

Landgoed-Overgooi-Almere