dotted line separator

Bouwen met een architect

dotted line separator

Een architect is niet alleen de vertaler van uw woonwensen. Hij laat u mogelijkheden zien, waaraan u in eerste instantie wellicht niet gedacht zou hebben. Misschien heeft u altijd wel een veranda willen hebben. Of u zoekt een ontwerp met de slaapkamer op de begane grond. Wilt u een werkruimte met eigen toegang, maar wel in nauw contact met uw privéwoonruimte?

credit

Een architect kan uw woonprogramma vormgeven in een ontwerp op maat en binnen uw financiële kader. Hij kan bovendien meer mogelijkheden bieden voor uw woning. In materiaalgebruik, in het gebruik van licht en in de indeling. Met als resultaat letterlijk een unieke woning waarvan er geen tweede bestaat.

Geen welstandsadvies

Het ambitieniveau in Overgooi is hoog, ondanks dat een welstandsadvies niet meer van toepassing is. Het inschakelen van een architect is niet (meer) verplicht, wel bestaat de wens de gebouwen te laten voldoen aan dezelfde standaard: de ontwerpen voor woningen en woongebouwen op Overgooi dienen van een hoogwaardig, specifiek op de situatie toegesneden architectuur te zijn. Hoogwaardige architectuur vraagt om kwalitatief hoogwaardige materialisering en zorgvuldige detaillering passend bij de gekozen architectonische stijl/uitstraling van de woning.

Ontwerpen

De kerntaak van de architect is uw woonwensen vertalen in een ontwerp op maat, dat voldoet aan de mogelijkheden van uw kavel en budget. Ook als uw woonwensen nog niet volledig zijn uitgekristalliseerd, kan hij u als adviseur behulpzaam zijn bij het omzetten van deze wensen in een concreet programma van eisen. Dit geldt vervolgens als uitgangspunt voor zijn ontwerp. Uw architect speelt ook een belangrijke rol in het traject van het vooroverleg en schetsontwerp.

Uitwerking en aanbesteding

Als het definitieve ontwerp is voltooid, kan de architect dit uitwerken tot een technisch ontwerp (bestektekeningen waarop alle constructieve, bouwkundige en installatietechnische onderdelen tot in detail zijn uitgewerkt). Hij kan de aanvraag van de bouwvergunning op zich nemen en behulpzaam zijn bij het selecteren van een aannemer (aanbesteding) op basis van het door hem geschreven bestek.

Projectmanagement en toezicht

Tijdens de uitvoering van de bouw kunt u uw architect inschakelen voor het bewaken van budget, planning en bouwkwaliteit. Tot slot kunt u de architect bij de oplevering van uw woning inschakelen om te controleren of het eindresultaat aan alle gestelde eisen voldoet.

NIEUWS OVER LANDGOED OVERGOOI

Droomhuizen VIP*tour door Overgooi en Vogelhorst op 22 juni

Droomhuizen VIP*tour door Overgooi en Vogelhorst op 22 juni

Ontdek het geheim van Landgoed Overgooi en Villapark Vogelhorst; dé exclusieve zelfbouwparels van Almere! In deze wijken – die overigens sterk van elkaar verschillen – heeft u écht alle ruimte en vrijheid om zelf een luxe droomhuis te realiseren. Heeft u ambitie zelf een luxe villa te realiseren en wilt u ontdekken of zelfbouw in […]

Lees verder

Interesse?

Landgoed-Overgooi-Almere