dotted line separator

Leven tussen architectuur

dotted line separator

Het stedenbouwkundig plan voor Overgooi is ontwikkeld in samenwerking met Jan des Bouvrie. Door het gebied lopen duidelijke assen en diagonalen, die het noordelijk en het zuidelijk deel en ook de woonomgevingen met elkaar verbinden evenals de omringende natuurgebieden. U komt te wonen in een omgeving met de uitstraling van een modern landgoed met grote vrijstaande villa’s.

De villa’s in Overgooi zijn grotendeels door de toekomstige bewoners ontworpen en onder architectuur gebouwd. De bouwplannen zijn nauwkeurig getoetst door de Welstandscommissie om het hoge architectuurniveau te garanderen. Na de invoering van het nieuwe welstandsbeleid in Almere, geldt sinds begin 2015 geen welstandsverplichting meer in Overgooi. De gemeente toetst het bouwplan wel aan de het bouwbesluit (denk aan de constructie en de veiligheid van een woning) en het bestemmingsplan. Ook wordt de maximale hoogte van een bouwwerk vaak door het bestemminsplan geregeld. Lees meer over de prijzen en bouwregels.

Afspraak maken

Als u geïnteresseerd bent in wonen op Landgoed Overgooi, dan kunt u een afspraak maken met een van onze zelfbouwadviseurs. Bij de afspraak ontvangt u ter inspiratie een fraaie uitgave met architectuurvoorbeelden.

NIEUWS OVER LANDGOED OVERGOOI

Droomhuizen VIP*tour door Overgooi en Vogelhorst op 22 juni

Droomhuizen VIP*tour door Overgooi en Vogelhorst op 22 juni

Ontdek het geheim van Landgoed Overgooi en Villapark Vogelhorst; dé exclusieve zelfbouwparels van Almere! In deze wijken – die overigens sterk van elkaar verschillen – heeft u écht alle ruimte en vrijheid om zelf een luxe droomhuis te realiseren. Heeft u ambitie zelf een luxe villa te realiseren en wilt u ontdekken of zelfbouw in […]

Lees verder

Interesse?

Landgoed-Overgooi-Almere