dotted line separator

Leven tussen architectuur

dotted line separator

Het stedenbouwkundig plan voor Overgooi is ontwikkeld in samenwerking met Jan des Bouvrie. Door het gebied lopen duidelijke assen en diagonalen, die het noordelijk en het zuidelijk deel en ook de woonomgevingen met elkaar verbinden evenals de omringende natuurgebieden. U komt te wonen in een omgeving met de uitstraling van een modern landgoed met grote vrijstaande villa’s.

De villa’s in Overgooi zijn grotendeels door de toekomstige bewoners ontworpen en onder architectuur gebouwd. De bouwplannen zijn nauwkeurig getoetst door de Welstandscommissie om het hoge architectuurniveau te garanderen. Na de invoering van het nieuwe welstandsbeleid in Almere, geldt sinds begin 2015 geen welstandsverplichting meer in Overgooi. De gemeente toetst het bouwplan wel aan de het bouwbesluit (denk aan de constructie en de veiligheid van een woning) en het bestemmingsplan. Ook wordt de maximale hoogte van een bouwwerk vaak door het bestemminsplan geregeld.

NIEUWS OVER LANDGOED OVERGOOI

Familiare zelfbouwers

Familiare zelfbouwers

Annemarie en Gerlof Jorritsma bouwden hun eigen huis op Landgoed Overgooi. Daar wonen ze inmiddels alweer 14 jaar samen met nog twee andere gezinnen. Die van hun dochters om precies te zijn. Wat een rijkdom je kinderen en kleinkinderen altijd om je heen, en toch volop privacy. Hoe krijg je dat voor elkaar? En waarom […]

Lees verder

Interesse?

Landgoed-Overgooi-Almere